Set vegetables, Fresh broccoli on white background
Set vegetables, Fresh broccoli on white background
Foto – © santiphoto – Fotolia.com

Mikslis ar lēcām, rīsiem un dārzeņiem 0

Sastāvdaļas:

(4 porcijas)

* liela sauja sarkano vai dzelteno lēcu

* liela sauja rīsu

* 1/4 ziedkāposta galviņas

* 1/4 brokoļa galviņas

* 2 burkāni

* neliels cukini

* paliels tomāts

*ēdamkarote gī sviesta

* pētersīļu zaļumi

*garšvielas pēc izvēles, mēs liekam dažādus piparus, kurkumu, kuminu, asafetīdu

Reklāma
Reklāma

* nedaudz sāls

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Lēcas un rīsus vairākas reizes ar aukstu ūdeni noskalo. Ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra mīkstus, palaikam apmaisot – apmēram 15 minūtes.

Uz pannas liek gī sviestu, lai izkūst, tajā ieber garšvielas. Ļauj, lai cepas apmēram pusminūti. Tad liek sagrieztus dārzeņus – burkānus, ziedkāpostus un brokoļus, maisot apcep. Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu cukini un tomātu, vēl apcep. Uzlej nedaudz ūdens un pasautē 5 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

Dārzeņiem pievieno novārītos rīsus ar lēcām, visu sajauc. Pasniedz, dekorējot ar sagrieztiem pētersīļiem.

Pavāres piebilde


Miksli pasniedzu kopā ar cepto akmeņasari – tā jau ir īsta svētku maltīte.

Lai vēl interesantāk, lēcas ar rīsiem ietinu nori lapās, ko izmanto suši gatavošanai. Dzeltenās vai sarkanās lēcas ātri izvārās, labi salīp ar rīsiem, tādēļ viegli ietinamas.

Citādu, bet arī interesantu garšu var iegūt, ja mikslim pievieno gī sviestā apceptas, smalki sagrieztas kaltētas aprikozes un indiešu garšvielu maisījumu Garam masala (var likt atsevišķi čili, maltus melnos piparus, kumīnu, kardamonu un koriandru).

Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.