Mikslis ar lēcām, rīsiem un dārzeņiem 0
Sastāvdaļas:
(4 porcijas)
* liela sauja sarkano vai dzelteno lēcu
* liela sauja rīsu
* 1/4 ziedkāposta galviņas
* 1/4 brokoļa galviņas
* 2 burkāni
* neliels cukini
* paliels tomāts
*ēdamkarote gī sviesta
* pētersīļu zaļumi
*garšvielas pēc izvēles, mēs liekam dažādus piparus, kurkumu, kuminu, asafetīdu
* nedaudz sāls
Lēcas un rīsus vairākas reizes ar aukstu ūdeni noskalo. Ieber katliņā, pārlej ar ūdeni un vāra mīkstus, palaikam apmaisot – apmēram 15 minūtes.
Uz pannas liek gī sviestu, lai izkūst, tajā ieber garšvielas. Ļauj, lai cepas apmēram pusminūti. Tad liek sagrieztus dārzeņus – burkānus, ziedkāpostus un brokoļus, maisot apcep. Pievieno plānās šķēlītēs sagrieztu cukini un tomātu, vēl apcep. Uzlej nedaudz ūdens un pasautē 5 minūtes.
Dārzeņiem pievieno novārītos rīsus ar lēcām, visu sajauc. Pasniedz, dekorējot ar sagrieztiem pētersīļiem.
Pavāres piebilde
Miksli pasniedzu kopā ar cepto akmeņasari – tā jau ir īsta svētku maltīte.
Lai vēl interesantāk, lēcas ar rīsiem ietinu nori lapās, ko izmanto suši gatavošanai. Dzeltenās vai sarkanās lēcas ātri izvārās, labi salīp ar rīsiem, tādēļ viegli ietinamas.
Citādu, bet arī interesantu garšu var iegūt, ja mikslim pievieno gī sviestā apceptas, smalki sagrieztas kaltētas aprikozes un indiešu garšvielu maisījumu Garam masala (var likt atsevišķi čili, maltus melnos piparus, kumīnu, kardamonu un koriandru).
Dakteru Tolmaņu ģimenes recepte