Ilustratīvs attēls. Foto: Freepik

Mikroviļņu krāsnī uzsildītais ēdiens ir karsts virspusē, bet auksts iekšpusē? Eksperts atklāj visbiežāk pieļauto kļūdu un tās risinājumu 0

Mikroviļņu krāsns ir kļuvusi par vienu no ērtākajiem un ātrākajiem palīgiem ēdiena uzsildīšanā un pat pagatavošanā. Tā ir vienkārša lietošanā un lieliski piemērota steidzīgai ikdienai. Taču daudziem lietotājiem ir pazīstama problēma – ēdiens ir karsts virspusē, bet iekšpusē paliek auksts vai pat sasalis, vēsta Express. Kāpēc tā notiek, un kā to novērst?

Reklāma
Reklāma
Zinātnieki atklājuši, kas izraisa specifisko, tā dēvēto “vecuma smaku”: 7 ieteikumi, kā no tās atbrīvoties
Krievija pārgājusi uz nāvējošāku kara taktiku. Tas rada reālu draudu NATO 74
Kokteilis
8 latviešiem pilnīgi normāli ieradumi, kas ārzemniekiem šķiet dīvaini. Tēja un medus ārstē visas kaites! 29
Lasīt citas ziņas

Šī problēma visbiežāk rodas no nepareizi iestatītas mikroviļņu krāsns jaudas vai nepietiekama uzsildīšanas laika. Daudzi uzskata, ka, iestatot mikroviļņu krāsnij maksimālo jaudu, ēdiens uzsils ātrāk un vienmērīgāk, taču patiesībā notiek pretējais – ārpuse kļūst karsta, bet iekšpuse paliek auksta. Eksperti norāda, ka tieši nepareiza jaudas izvēle ir galvenais iemesls nevienmērīgai ēdiena uzsilšanai.

Mikroviļņu krāsns darbojas, izmantojot mikroviļņus, kas silda ēdiena molekulas. Taču šis process ir atkarīgs no siltuma sadales – ja krāsns darbojas pilnā jaudā, mikroviļņi silda galvenokārt ēdiena virspusi, kamēr iekšpuse pietiekami nesasilst. Tas īpaši attiecas uz šķidriem ēdieniem, piemēram, zupām, kā arī biezākiem ēdieniem, kuros siltums neizplatās pietiekami ātri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai ēdiens uzsiltu vienmērīgi, eksperti iesaka samazināt mikroviļņu krāsns jaudu līdz 400–500 W. Tas novērš pārkaršanu virspusē un ļauj siltumam pakāpeniski izplatīties visā ēdienā, nodrošinot vienmērīgu temperatūru un saglabājot ēdiena tekstūru un garšu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.