Foto – Aija Geida

Miežu putra spēkam un veselībai 1

Sastāvdaļas
• Litrs piena
• 120 g miežu putraimu
• 40 g gī sviesta vai saldkrējuma sviesta

Reklāma
Reklāma
ASV vēršas pret Eiropu: Tramps draud pārraut alianšu saišu pēdējo pavedienu
8 šķietami veselīgi produkti, no kuru lietošanas uzturā labāk atteikties. Kā tie var kaitēt?
“Man iekšā dzemde un olvadi jau bija sākuši pūt!” Annas stāsta, kā 5 gadus cenšas panākt taisnību par ārstu nolaidību Ogres slimnīcā 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Katlā izkausē gī vai saldkrējuma sviestu (var izmantot arī eļļu), pievieno miežu putraimus un apcep, kamēr tie kļūst miltaini un sāk patīkami smaržot. Pielej pienu un vāra, līdz putraimi nedaudz mīksti (6–8 minūtes). Pēc tam izslēdz uguni, uzliek katlam vāku un ļauj putrai 15 minūtes siltumā uzbriest. Labi garšo gan ar ievārījumu, gan sviestā apceptiem sīpoliem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.