LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs (no kreisās) pasniedz balvu “Par mūža ieguldījumu” ilggadējai AS “Cēsu alus” un AS “Aldaris” alus tehnoloģei Astrīdai Ruško, norādot, ka balvu viņa godam nopelnījusi, strādājot nozarē kopš 1956. gada.
LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs (no kreisās) pasniedz balvu “Par mūža ieguldījumu” ilggadējai AS “Cēsu alus” un AS “Aldaris” alus tehnoloģei Astrīdai Ruško, norādot, ka balvu viņa godam nopelnījusi, strādājot nozarē kopš 1956. gada.
Foto – Gatis Dieziņš

Foto: Miestiņa brūvētāji sadala balvas 1

11 nominācijās piektdien Mežotnes pilī sumināja labākos Latvijas alus darītājus.  “Darot alu, alusdarītājiem vienmēr lai labs garastāvoklis!” tā pēc balvas “Par mūža ieguldījumu” saņemšanas amata brāļiem vēlēja pieredzes bagātā meistare Astrīda Ruško, kura ar nozari saistīta vairāk nekā pusgadsimtu. Balvu “Gada jaunums” saņēma LPKS “Latraps” par pērn atklāto iesala ražotni Staļģenē, kuras produkciju jau izmanto daudzas mazās alus darītavas. Vidējo un mazo alus darītavu grupā visvairāk balvu saņēma SIA “Valmiermuižas alus”, bet lielo alus darītavu grupā – AS “Cēsu alus”, katra trīs nominācijās. Par “Gada veiksminieku” žūrija atzina Tērvetes alusdarītavu, kas ievērojamus līdzekļus pērn investēja alus ražotnes modernizācijā. Alus nozare 2014. gadā var lepoties ar septiņām jaunām alusdarītavām, kas apliecina nozares potenciālu. Kā nozares sasniegums vērtējamas arī pērn alus darītavu veiktās investīcijas ražošanas attīstībā. Vairāku jauno mazo alus darītavu ienākšana tirgū ir apliecinājums tam, ka Latvijā palielinās ekskluzīvo alus šķirņu ražošana un patēriņš, kas ir laba zīme alus patēriņa kultūras maiņai.

Reklāma
Reklāma
RAKSTA REDAKTORS
“Ārsts atnāk ar kafiju, bez steigas…” Paciente dusmīga, kāpēc “Veselības centrs 4” atļaujas necienīt cilvēku laiku
7 pārtikas produkti, kurus nevajadzētu bieži ēst. Tie ļoti var kaitēt zarnām
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.