Mežacūkas sivēna cepetis ar krāsnī ceptiem dārzeņiem . Fotorecepte 2
Sastāvdaļas:
Sivēna ciskas gabals (svars pēc vajadzības), baltvīns, timiāna zariņi.
Marinādei: sīpols, ķiploks, kadiķogas, pipari, kanēlis, krustnagliņas, timiāns, rozmarīns, sāls, citrona sula un miziņa bez baltās daļas, medus, olīveļļa – ja sivēns liess, degvīns – ja nav laika marinēt 24 stundas.
Dārzeņiem: burkāni, kāļi, Briseles kāposti, paprika, sīpoli, ķiploki, čili pipars, jūras sāls, olīveļļa vai čili eļļa (tad nav nepieciešams čili pipars). Var izmantot arī cukīni, kartupeļus, baklažānu, ķirbi, ābolus.
Kā gatavot?
1. Gatavo marinādi un marinē gaļu. Sablenderē sīpolu, ķiploku, kadiķogas un sajauc ar pārējām sastāvdaļām. Iemīca gaļā marinādi, uzliek slogu un ieliek ledusskapī uz 24 stundām.
2. Gatavo cepeti. Izņem gaļu no marinādes un ar salveti noslauka biezumus, lai tie cepoties nepiedeg. Gaļas gabalu uz sakarsētas pannas vai čuguna katlā ātri apcep. Iemarinēto gaļu liek čuguna katlā, pievieno pāri palikušo marinādi, pielej baltvīnu, uzliek timiāna zariņus. Liek katlu cepeškrāsnī un cep gaļu 30 minūtes 200 grādos, pēc tam 2 līdz 3 stundas 150 grādos.
3.Ik pēc stundas pārbauda cepeša gatavību un vai pietiek šķidruma. Ja nepieciešams, pielej baltvīnu. Mīkstāks sivēns izcepas arī divās stundās.
4. Gatavo dārzeņus. Notīrītus un līdzīga lieluma gabalos sagrieztus dārzeņus, ķiplokus daivās, sasmalcinātu čili sajauc ar olīveļļu un pārkaisa ar jūras sāli.
5.Liek krāsnī cepties 180 grādu karstumā, ik pa laikam apmaisot.
6. Gatavo cepeti sagriež šķēlēs un pasniedz ar dārzeņiem. Cepeti var ēst atdzesētu, sagriežot ļoti plānās šķēlēs.