Ogu saldēšana 0
Senāk, lai ziemai sagādātu aveņu un melleņu krājumus, vārīja ievārījumu. Liels cukura daudzums mūsu veselībai par labu nenāk, tāpēc mūsdienās varam izmantot ātrāku un vienkāršāku metodi – saldēšanu. Tīras un sausas ogas saliek plastikāta kastītēs vai nelielos plastmasas maisiņos (ērti ir maisiņi ar aizspiežamu maliņu), un liek saldētavā, kur ir vismaz -25 oC auksts, jo ātra sasaldēšana garantēs labu ogu kvalitāti. Ja temperatūra nebūs tik zema, ogās un citos produktos veidosies ledus kristāliņi. Tie sabojā šūnu apvalkus, un pēc atkausēšanas produkti vairs nav tik garšīgi. Kad produkti sasaluši, saldētavā uztur -18 oC temperatūru. Ziemā atliks izņemt vienu porciju ogu un atkausēt.