Foto: Anda Krauze

Meža sēņu sviests–smēriņš 0

Sastāvdaļas
• 1 kg gaileņu (sviesta beku vai atmateņu)
• 100 g apceptu ķirbja sēklu
• 3–4 ķiploka daiviņas
• 1 tējkarote baltvīna etiķa
• saišķis pētersīļu
• Parmas vai cits cietais siers
• olīveļļa

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
CNN: “Nožēlojamā” Eiropa beidzot mostas: Tramps “iegriež” Zelenskim, Vācija atceļ parādu “bremzes”, Francija apsver kodolaizsardzību
TESTS. Iespējams, pasaulē vienkāršākais tests, kurā 90% izgāžas kā vecas sētas
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Sēnes sacep, tad liek blenderī kopā ar ķiploka daiviņām, zaļumiem, garšvielām, ķirbju sēklām, tējkaroti baltvīna etiķa, nedaudz eļļas. Ja nepieciešams, blendējot vēl pievieno eļļu – jāveidojas biezai masai. Pēc tam ievieto ledusskapī, lai savelkas.

Garšīgs un sātīgs aizdars, ko ziest uz grauzdētas maizītes, pievienot pastai vai dārzeņiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Olīveļļas vietā var izmantot mārdadžu, avokado vai rapšu eļļu. Neder rūgtās eļļas, jo tās nomāc sēņu garšu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.