Mērcīte grieķu stilā – ideāli derēs salātiem, grilējumiem, čipsiem 0
Žurnāla “Praktiskais Latvietis” lasītāja Kristīne no Mārupes raksta: “Mājās gatavotās mērcītes uz jogurta bāzes ir tūkstošveides – tās labi garšo gan pievienotas salātiem, gan grilējumiem un ir lieliskas, lai tajās pamērcētu čipsus, dārzeņus vai augļus.” Viņas padoms – visām mērcītēm pēc pagatavošanas vismaz 30 minūtes jāievelkas.
Sastāvdaļas
* 200 g jogurta bez piedevām
* 1 svaigais gurķis
* pustējkarote mārrutku
* pustējkarote aso sinepju
* 3 ķiploka daiviņas
* sauja zaļumu – piparmētra, pētersīļi, dilles
* sāls
Gurķi sīki sagriež, ķiplokus saspiež, zaļumus sakapā, pievieno sinepes, mārrutkus un sāli. Visu iemaisa jogurtā.