Mencu aknu salāti ar grauzdiņiem 0
Sastāvdaļas – bundža mencu aknu (bez eļļas), 2 vārītas olas, bundža konservētas kukurūzas (170 g), 1–2 ēdamkarotes majonēzes, 3–5 pacietas baltmaizes rikas grauzdiņiem, zaļie lociņi pēc garšas, dilles vai pētersīļi rotāšanai.
Pagatavošana.
Baltmaizei nogriež garoziņu, sagriež mīkstumu mazos kubiciņos. Pannā izkausē sviestiņu, saber iekšā maizes kubiciņus un visu laiku maisa, lai sviests iesūktos vienmērīgi visos sānos. Cep, kamēr maizīte paliek brūna.
No mencu aknām nolej eļļu, samīca tās ar dakšiņu, pievieno sarīvētas olas, kukurūzu un majonēzi. Visu samaisa un liek šķīvī uz salātu lapām (var arī bez tām). Salātus var likt kārtām – vispirms sasmalcināti lociņi, tad mencu aknas, virsū olas un kukurūza.
Pirms salātu pasniegšanas galdā tiem virsū uzliek baltmaizes grauzdiņus (var ar tiem apbērt visus salātus riņķī), citādi maizīte izmirks un nebūs kraukšķīga.
Rotā ar zaļumiem.