Mencas fileja tomātu mērcē ar fetas sieru: gatavota cepeškrāsnī 0
Ļoti garšīgs, pat izsmalcināts zivs ēdiens aromātiskā tomātu mērcē ar Fetas sieru un baziliku. Šī ir brīnišķīga recepte, kuras sastāvā nav daudz un sarežģītu izvejvielu un arī tā pagatavošana neprasa virtuvē “upurēties” stundām ilgi.
Var izmantot jebkuru zivs fileju!
Sastāvdaļas:
Mencas fileja bez ādas – 1,2 kg
Vidēja sīpols – 1 gab.
Ķiploks – 2 daiviņas
Sausā oregano garšviela – 1 tējkarote
Malti čipi pipari – 1/4 tējkarotes
Sausais baltvīns – 70 ml
Tomātu (bez miziņas, sasmalcināti) savā sulā – 800 grami
Fetas siers – 60 grami
Sāls – pēc garšas
Svaigs baziliks – pēc garšas
Augu eļļa – cepšanai
Pagatavošana:
Zivis sagriež proporcionālos gabaliņos un ieliek vienmērīgā traukā, kur to apsāla un uzber piparus. Sīpolus un ķiplokus sagriež smalki. Katliņā uz vidējas uguns uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas. Liek cepties sīpolus, maisot cep aptuveni 4-5 minūtes.
Katliņā pievieno ķiplokus, čili un oregano, turpina cept uz vidēji lēnas uguns, apmaisot – aptuveni vēl 1 minūti. Pēc tam pievieno baltvīnu, nedaudz samazina karstumu un gatavo, kamēr vīns nesāk vārīties. Pievieno tomātus savā sulā.
Turpina vārīt uz lēnas uguns bez vāka, aptuveni 15 minūtes. Pievieno mērcē “saplucinātu” Fetas sieru un smalki sasmalcinātu baziliku.
Visu kārtīgi samaisa, pievieno sāli. Tikmēr zivi liek cepamtraukā (lēzenā) un iepriekš pagatavoto masu klāj pa virsu zivij cepamtraukā.
Cepamtrauku liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem un cep aptuveni 20 minūtes, līdz zivs ir pilnīgi gatava.
Pasniedz ar kraukšķīgu bageti vai citām sastāvdaļām pēc savas gaumes!