Meloņkūka – aromātisks gardums 0
Sastāvdaļas – 300 g melones mīkstuma, 100 g sviesta, 3 olas, glāze mannas, glāze kefīra, glāze miltu, 1/2 glāze cukura, tējkarote cepamā pulvera, sāls.
Pagatavošana.
Olas sakuļ kopā ar šķipsniņu sāls un cukuru. Izkausē sviestu un pievieno olām, arī kefīru. Visu samaisa.
Pievieno mannu, samaisa.
Beigās pievieno miltus un cepamo pulveri un visu sakuļ ar mikseri, lai nebūtu kunkuļu. Var maisīt ar karoti.
Meloni sagriež nelielos gabaliņos.
Cepamo formu ietauko, iekšā lej mīklu, pa virsu uzber melones gabaliņus.
Cep 190 grādu karstumā apmēram 30 – 40 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti (ja, iedurot kūkai pa vidu irbulīti, tas ir sauss, kūka ir gatava).
Gatavo pīrāgu pārkaisa ar pūdercukuru un mandeļu skaidiņām.
Labu apetīti!