Melones un gurķu zupa ar piparmētru un zaļo zirnīšu pesto 1
2 porcijas
PAGATAVOŠANA
Gatavo pesto. Blenderī ber zirnīšus, lazdu riekstus, ķiploku, svaigus garšaugus, pielej olīveļļu, iespiež citrona sulu, pieber šķipsniņu sāls. Jāuzmanās, lai citrona sulai nav klāt sēklas, jo tās piešķir rūgtumuu. Blendē, līdz masa kļūst viendabīga.
Blendera vietā var izmantot smalcinātāju, taču tad pesto nebūs tik viendabīgas konsistences. Variējot ar garšaugiem un to proporcijām, var panākt dažādas garšu nianses. Pievienojot vairāk piparmētru, pesto būs ļoti atsvaidzinošs un viegls, savukārt rozmarīns, baziliks un timiāns piešķir izteiktāku, bagātīgāku garšu. Tomēr ir būtiski, lai šajā pesto saglabājas svaigo zirnīšu maigā un tīkamā garša.
Gatavo zupu. Nomizo un lielos gabalos sagriež meloni un gurķus. Liek blenderī kopā ar piparmētrām, pētersīļa lapiņām, ingvera gabaliņu, iespiež laima sulu, pievieno nedaudz sāls. Blendē līdz viendabīgai konsistencei. Krāsainās paprikas šķēles un gurķi (bez sēklām) sagriež glītos kubiciņos.
Svaigo zupu vislabāk pasniegt uzreiz pēc pagatavošanas. Var uz brīdi ielikt ledusskapī.
Zupu lej šķīvī, iebārsta paprikas un gurķa kubiciņus. Rotā ar piparmētras lapiņu. Klāt pasniedz svaigēdāju maizīti ar zaļo zirnīšu pesto.
Pavāres piebilde
Svaigajā zupā krēmveida konsistences radīšanai bieži izmanto avokado. Arī šai zupai var pievienot avokado, tad tā būs sātīgāka.
Ingvera vietā var pielikt nedaudz balto piparu.
Garšas bagātināšanai der pievienot greipfrūta vai apelsīna sulu. Laima vietā droši var izmantot citronu.
Veselīgās ēšanas augu valsts ēdienu restorāna Raw Garden pavāre Diāna Adamaite