Melnsakne – mazpazīstama, bet vērtīga. Iesaka diabētiķiem! 0

Tas ir sens sakņaugs, līdzīgs pētersīlim vai nelielam burkānam, ar melnu mizu un pienainu sulu. Saknes sniedzas ap metru dziļi un ir trauslas, tāpēc ar lāpstu var izrakt tikai nelielu daļu saknes.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
Lasīt citas ziņas

Melnsakni iesaka lietot diabēta slimniekiem, jo sakņu sastāvā esošās saldvielas ļoti maz ietekmē cukura līmeni asinīs.

* Melnsaknes nomizo zem tekoša ūdens un tūlīt ievieto ar citronu skābinātā ūdenī, lai tās nekļūtu tumšas. Vāra 20–30 minūtes, nokāš un apcep uz pannas, pārkaisa ar sāli un zaļumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

Var arī apviļāt sinepēs un rīvmaizē, pēc tam vārīt eļļā, iegūstot kraukšķīgu gardumu.

Iesaka Vaira Kārkliņa no Pāvilostas

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.