Melnsakne – mazpazīstama, bet vērtīga. Iesaka diabētiķiem! 0
Tas ir sens sakņaugs, līdzīgs pētersīlim vai nelielam burkānam, ar melnu mizu un pienainu sulu. Saknes sniedzas ap metru dziļi un ir trauslas, tāpēc ar lāpstu var izrakt tikai nelielu daļu saknes.
Melnsakni iesaka lietot diabēta slimniekiem, jo sakņu sastāvā esošās saldvielas ļoti maz ietekmē cukura līmeni asinīs.
* Melnsaknes nomizo zem tekoša ūdens un tūlīt ievieto ar citronu skābinātā ūdenī, lai tās nekļūtu tumšas. Vāra 20–30 minūtes, nokāš un apcep uz pannas, pārkaisa ar sāli un zaļumiem.
Var arī apviļāt sinepēs un rīvmaizē, pēc tam vārīt eļļā, iegūstot kraukšķīgu gardumu.
Iesaka Vaira Kārkliņa no Pāvilostas