Šodien Šokolādes kūkas diena! Piedāvājam Melnās šokolādes kūkas recepti 0
Šodien pasaulē atzīmē Šokolādes kūkas dienu, ziņo a/s “Laima”. Tādēļ piedāvājam gardu Melnās šokolādes kūkas recepti.
Pildījumam:
* 150 g melnā (70%) šokolāde
* 400 ml
* 35% saldais krējums
* 2 ēdamkarotes apelsīnu liķiera
* 100 g īrisa konfektes
* 6 ēdamkarotes cukura
Mīklai:
* 2 olas
* 3 tējkarotes cepamā pulvera
* 2 tējkarotes vaniļas cukura
* 100 ml saldā krējuma (22%)
* 100 g miltu
* 125 g cukura
* 1 ēdamkarote kukurūzas cietas
* 100 g melnās šokolādes (70%)
Rotājumiem:
* 300 ml saldā krējuma (35%)
* kakao pulveris
* šokolādes konfekšu asorti
* 1,5 ēdamkarotes cukura
Kā gatavot?
Gatavo pildījumu. Uzsildīt saldo krējumu, pieviento īrisus, cukuru un šokolādi gabaliņos Gatavot, maisot, līdz iegūst vienmērīgu masu. Noņemt no uguns, iemaisīt liķieri, atdzesēt. Nolikt uz nakti ledusskapī.
Nākamajā dienā gatavot mīklu.
Salauzt gabaliņos šokolādi un reizē ar saldo krējumu uzsildīt uz uguns līdz vienmērīga masa. Noņemt no uguns, nedaudz atdzesēt.
Izsijāt miltus kopā ar cepamo pulveri un cieti. Pievienot parasto un vaniļas cukuru, olas, saldo krējumu. Mīklu kārtīgi samaisa atsevišķi un tad – kopā ar iepriekš sagatavoto šokolādes masu.