Melnais cūkgaļas barbekjū amerikāņu gaumē. Recepti piedāvā Džeimijs Olivers 1
Lūk, recepte, kas patiks grilētas gaļas mīlētājiem.
Sastāvdaļas marinādei
½ tējkarotes ķimeņu sēklu
1 tējkarote fenheļa sēklu
2 krustnagliņas
1 ēdamkarote ar kaudzi saldas kūpinātas paprikas
1 apelsīns, miziņa un sula
maza buntīte svaiga timiāna, noplūktas un smalki sagrieztas lapiņas
4 ķiploka daiviņas, notīrītas un ļoti smalki sagrieztas
150 ml organiskā tomātu kečupa
6 ēdamkarotes balzametiķa
Sastāvdaļas gaļai
4 x 400 g augstākās labturības kategorijas cūkas filejas
jūras sāls
Svaigi malti melnie pipari
1 sauja svaiga koriandra, noplūktas un sasmalcinātas lapiņas – pēc izvēles
1 citrona sula – pēc izvēles
Pagatavošana.
Lai pagatavotu marinādi, piestā (vai kā savādāk) saberž ķimeņu, fenheļa sēklas un krustnagliņas, sajauc tās ar papriku, apelsīnu miziņu un sulu, timiānu, ķiplokiem, kečupu un balzametiķi. Apkaisa cūkas fileju ar sāli un pipariem. Tad aplej gaļu ar marinādi tā, lai gaļa ir pilnībā pārklāta. Šim nolūkam izmanto lielāko daļu marinādes.
Fileja jāmarinē vismaz stundu, bet vislabāk – aptuveni pusi dienas. Ja plāno cūkgaļu cept uz iesmiem, tad sagriež to apmēram 2,5 centimetru lielos gabaliņos.
Kad esi gatavs gaļas cepšanai, tad liec to uz barbekjū pannas vai grila. Cep apmēram 15 līdz 20 minūtes vai arī tik ilgi, līdz fileja ir jauki apdegusi. Ik reizi, kad apgriež gaļu, apslaka to ar marinādes pārpalikumu, lai veidojas lipīga, tumša glazūra.
Gatavo fileju noliek uz lielas paplātes un ļauj piecas minūtes nostāvēties. Ja cep veselas filejas, tad sagriež tās uz pusēm vai noņem gaļu no iesmiem, apkaisa ar sasmalcinātu koriandru vai apslaka ar citrona sulu.
Lieliski sader kopā ar salātiem, asām pupiņām, kukurūzu un rīsiem.