Ļoti ražīga māmiņa 2


Bet tad 1536. gadā ļoti dīvainā nāvē nomira Katrīnas vīra vecākais brālis Heinrihs. Viņš bija jaunības plaukumā, veselīgs, sportisks. Viņa iecienītākā nodarbošanās bija spēle, kas vairāk pazīstama kā krievu lapta. Un kādā reizē, iekarsis nodarbībās, viņš palūdza glāzi ūdens, ko pasniedzis itāļu grāfs Montekukoli, kuru katrā ziņā saistīja ar Katrīnu. Troņmantinieks ātri vien saaukstējās un strauji nomira. Protams, grāfu nekavējoties sodīja ar nāvi. Taču vienlaikus savilkās aizdomu mākoņi arī virs Katrīnas galvas, un tā bija labi zināmā indētājas nelāgās slavas ēna. Savukārt viņas pašas statuss acumirklī mainījās, jo kopš tā mirkļa viņa bija kļuvusi par nākamā karaļa sievu.

Reklāma
Reklāma
Veselam
6 lietas, kas liecina, ka cilvēks patiesi jau ir uz “nāves gultas” 1
“Bez atbilstošas palīdzības es nākamajā lēkmē nomiršot” – žurnālists Aidis Tomsons bērnu slimnīcas notikumu kontekstā dalās paša pieredzētajā 6
“Gazprom” panikā: Ukraiņi kontrolē gāzes mērīšanas staciju, caur kuru tiek sūknēta gāze uz Eiropu. Ar ko tas draud?
Lasīt citas ziņas

Gluži jauns stāvoklis galmā. Bet ne attiecībās ar vīru, kurš viņu jau neglābjami nobīdījis aizmugures plānā, pats pilnībā atdodoties iemīļotajai Diānai, kuru cita starpā pazina jau kopš 11 gadu vecuma. Vienlaikus izplatījās runas par to, ka karalis Francisks I praktiski piekritis šķirt sava dēla laulību ar Katrīnu, īpaši tāpēc, ka tagad tieši jaunais Francisks ir troņmantinieks. Sak, pūra jau viņai nekāda nemaz nebija, pēcnācējus dzemdēt nespēj – kam tad viņa te kādam vajadzīga?

Tad gluži kā pēc burvja mājiena drīz Katrīna dzemdē pirmo dēlu. Ļoti noslēpumainā veidā palīdzējis esot tieši Mišels Nostradamus. Un kopš šā mirkļa, lai cik arī fantastiski tas izklausītos, 12 gadu laikā – no 1544. līdz 1556. gadam – Katrīna laida pasaulē 10 bērnus: Francisks, Elizabete, Klods, Ludviķis, Kārlis Maksimiliāns, Eduards Aleksandrs (kurš vēlāk kļūs par karali Heinrihu III), Margarita, Erkils un, visbeidzot, 1556. gadā dvīnītes Viktorija un Žanna, kuras gan būtībā viņa nespēja dzemdēt.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēdējās dzemdībās Katrīna gandrīz nomira. Mūsdienu medicīna formulētu, ka viņa pārcieta klīnisko nāvi. Viena no dvīnītēm nomira jau mātes miesās (lai glābu mātes dzīvību, puspiedzimušajam zīdainim vienkārši aplauza kājas), otra gan nāca pasaulē, taču nomira jau pēc dažām dienām. Tā bija pēdējā svītra – ārsti paziņoja, ka vairāk bērnu viņai nevajadzētu ne ieplānot, ne laist pasaulē.

Kopš tā mirkļa vīrs viņu jau vairs vispār neapmeklēja. Būtībā viņas personīgā dzīve bija kļuvusi vēl traģiskāka, un tas katrā ziņā spēj attīstīt cilvēkā arī visļaunākās rakstura īpašības. Nav pamata apgalvot, ka tieši tā arī bija, bet katrā ziņā tā varēja būt.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.