Foto: Lisovskaya Natalia/Shutterstock

Sezonāls gardums! Melleņu tartes 2

Sastāvdaļas pamatnei
• 85 g mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 olas dzeltenums

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
“Jūs nevarat iedomāties, kādā ellē es dzīvoju” – Anna Sedokova reaģējusi uz traģiskajām ziņām par Timmas nāvi 238
Kokteilis
Dzimšanas apliecībā tēva ailīte bijis rakstīts: Guntars Račs. Runājis vīrietis, kurš varētu būt mūziķa dēls
Melna diena Latvijas sportā… Ģimene paziņo, ka miris Latvijas soļošanas karognesējs Aigars Fadejevs
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 250 g melleņu
• 100 g baltā cukura
• 100 g svaigā siera
• 50 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 citrona miziņa (smalki sarīvēta)
• šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
• pūdercukurs

Pagatavošana.
Lai pagatavotu pamatni, bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru un samīca ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Bļodu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavo piecas tartes (diametrs – 11 cm). Rūpīgi ieklāj mīklu un izlīdzina pa formas pamatni un maliņām. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, pievieno sarīvēto citrona miziņu un iemaisa. Krēmu lej uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar mellenēm un atkal liek cepeškrāsnī 180 °C cepties vēl 20 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.