Sezonāls gardums! Melleņu tartes 2
Sastāvdaļas pamatnei
• 85 g mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 olas dzeltenums
Pildījumam
• 250 g melleņu
• 100 g baltā cukura
• 100 g svaigā siera
• 50 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 citrona miziņa (smalki sarīvēta)
• šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
• pūdercukurs
Pagatavošana.
Lai pagatavotu pamatni, bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru un samīca ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Bļodu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.
Sagatavo piecas tartes (diametrs – 11 cm). Rūpīgi ieklāj mīklu un izlīdzina pa formas pamatni un maliņām. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.
Gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, pievieno sarīvēto citrona miziņu un iemaisa. Krēmu lej uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar mellenēm un atkal liek cepeškrāsnī 180 °C cepties vēl 20 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē.