Foto: Lisovskaya Natalia/Shutterstock

Sezonāls gardums! Melleņu tartes 2

Sastāvdaļas pamatnei
• 85 g mīksta sviesta
• 2 ēdamkarotes cukura
• 1 olas dzeltenums

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Kā atbrīvoties no “stresa riepas” uz vēdera? 10 pārtikas produkti, kas palīdz samazināt kortizola līmeni
Trampa atbilde par ASV karavīru pazušanu Lietuvā ir tikpat šokējoša kā pats notikums 54
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 250 g melleņu
• 100 g baltā cukura
• 100 g svaigā siera
• 50 g skābā krējuma
• 2 olas
• 1 citrona miziņa (smalki sarīvēta)
• šķipsniņa svaigi rīvēta muskatrieksta
• pūdercukurs

Pagatavošana.
Lai pagatavotu pamatni, bļodā liek olu dzeltenumus, cukuru un samīca ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Bļodu ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī uz 30 minūtēm.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavo piecas tartes (diametrs – 11 cm). Rūpīgi ieklāj mīklu un izlīdzina pa formas pamatni un maliņām. Cep cepeškrāsnī 180 grādos 15 minūtes.

Gatavo pildījumu. Bļodā sakuļ olas ar cukuru, svaigo sieru un skābo krējumu līdz viendabīgai masai, pierīvē muskatriekstu, pievieno sarīvēto citrona miziņu un iemaisa. Krēmu lej uz izceptās tartes pamatnes, pārber ar mellenēm un atkal liek cepeškrāsnī 180 °C cepties vēl 20 minūtes. Pirms pasniegšanas atdzesē.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.