Foto-Aija Geida

Melleņu saldējums 
 0

Sastāvdaļas: 200 g melleņu,
 100 g cukura,
 200 g saldā krējuma (35 %),
 220 g skābā krējuma (20 – 25 %),
 1 ēdamkarote citrona miziņu,
 2 ēdamkarotes citrona sulas.

Reklāma
Reklāma

 

Kā gatavot?

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Lasīt citas ziņas

Pannā ieber mellenes, pievieno cukuru, citrona miziņas un citrona sulu un uzvāra uz lēnas uguns. Kad ogas sāk šķīst (aptuveni pēc 3 minūtēm), visu saber blenderī un sablendē viendabīgā masā. Nedaudz atdzesē. Pievieno skābo un saldo krējumu un rūpīgi sakuļ ar blenderi. Pēc tam ielej saldējuma mašīnā vai liek kastītē ledusskapī (ja nav saldējuma pagatavošanas mašīnas, masa pāris reizes sasalšanas procesā jāapmaisa, lai neveidojas kristāli). Šis ir mazliet neparastāks saldējums, jo, izmantojot skābo krējumu, iznāk viegls un gaisīgs. Tā pagatavošanai var izmantot gan svaigas, gan saldētas mellenes.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.