Foto – Dainis Bušmanis

Melleņu rožūdens cepumi “Tartlettes” 0

KĀ GATAVOT?

Miltus sajauc ar pūdercukuru, pierīvē citrona miziņu, piejauc sviestu (istabas temperatūrā). Pievieno olas dzeltenumus un 2 tējk. piena. Mīklu kārtīgi izmīca, līdz tā kļūst viendabīga, ietin pārtikas plēvē un ļauj ledusskapī vienu stundu atpūsties. Mīklu atlaidina, iespiež groziņu formās, izlīdzina. Pāri klāj cepamo papīru, pa virsu uzber pupiņas, rīsus vai graudus – tie cepot neļaus mīklai uzpūsties un palīdzēs saglabāt glītu, plakanu formu. Cep krāsnī 180 grādos aptuveni 15 min, tad pupiņas noņem un cep vēl 15 līdz 20 min, līdz mīkla kļuvusi gaiši brūna.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Maskarpones sieram pievieno jogurtu un pūdercukuru, samaisa viendabīgā masā. Klāt pierīvē nedaudz apelsīna miziņas, pievieno pāris pilienus rožūdens, sajauc un pilda tartletītēs (kūku formiņās). Dekorē ar svaigām mellenēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.