Foto: Stana/Shutterstock

Melleņu plātsmaize – lieliski garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci 0

Sastāvdaļas
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 125 g cukura
• 1 ola
• 1 tējkarote cepamā pulvera

Reklāma
Reklāma

Pildījumam
• 1 l melleņu

Kokteilis
Skorpions – 19. novembris, Strēlnieks – 24. jūlijs: laimīgākā diena 2025. gadā katrai zodiaka zīmei
TV24
“No tautas tāpēc šogad noslauks pēdējo kapeiku!” Izrādās, ka valdības budžetā ierakstīts – “Latvenergo” jāiemaksā vismaz 200 miljoni eiro nodokļos
Receptes
Jāmeklē, dārgi, nav laika? 15 produkti, ko turēt pa rokai, lai atvieglotu veselīgu ēšanu visas nedēļas garumā
Lasīt citas ziņas

Drumstalām
• 50 g auzu pārslu
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 1 tējkarote vanilīna cukura

Pagatavošana.
Miltos iemaisa cukuru un cepamo pulveri. Pievieno sviesta piciņas, olu un saputo. Var izmantot mikseri.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu liek uz ietaukotas plāts un pārklāj ar mellenēm. Auzu pārslas sajauc ar cukuru, vanilīna cukuru un sviestu. Sagatavoto drumstalu maisījumu pārkaisa mellenēm.

Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20 minūtes.

Plātsmaizi atdzesē, sagriež gabaliņos. Labi garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.