Melleņu plātsmaize – lieliski garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci 0
Sastāvdaļas
• 300 g kviešu miltu
• 150 g sviesta
• 125 g cukura
• 1 ola
• 1 tējkarote cepamā pulvera
Pildījumam
• 1 l melleņu
Drumstalām
• 50 g auzu pārslu
• 85 g cukura
• 50 g sviesta
• 1 tējkarote vanilīna cukura
Pagatavošana.
Miltos iemaisa cukuru un cepamo pulveri. Pievieno sviesta piciņas, olu un saputo. Var izmantot mikseri.
Mīklu liek uz ietaukotas plāts un pārklāj ar mellenēm. Auzu pārslas sajauc ar cukuru, vanilīna cukuru un sviestu. Sagatavoto drumstalu maisījumu pārkaisa mellenēm.
Cep cepeškrāsnī 200 grādos aptuveni 20 minūtes.
Plātsmaizi atdzesē, sagriež gabaliņos. Labi garšo ar putukrējumu, saldējumu vai vaniļas mērci.