Foto: Olga Lyubkin/Shutterstock

Melleņu pīrāgs pēcpusdienas tējai 0

Sastāvdaļas mīklai
• 280 g miltu
• 150 g sviesta
• 50 g cukura
• 2 olu dzeltenumi
• ¼ tējkarotes sāls
• ļoti auksts ūdens

Reklāma
Reklāma
Veselam
Gribi dzīvot ilgi un laimīgi? 10 ieteicamākie dārzeņi un augļi, kas veicinās garu mūžu
Kokteilis
11 bēru tradīcijas un noteikumi, kas jāievēro, lai godam pavadītu aizgājēju
RAKSTA REDAKTORS
FOTO. “Gribēju būt mīlēta, bet tiku pazemota, izmantota, sista.” Kāpēc piecdesmitgadīgā politiķe uzķērās jeb izglītotās, bagātās arī raud
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
• 3 glāzes svaigu melleņu
• 100 g cukura
• 50 ml piena
• 50 g miltu
• 20 g sviesta
• 2 olu baltumi
• 1 citrona sula
• šķipsniņa sāls

Pagatavošana.
Miltus iesijā traukā, vidū izveido bedrīti, tajā iesit olu dzeltenumus, cukuru, sāli un sviestu, kas sagriezts mazos gabaliņos. Visu maisa, līdz izveidojas stingra masa. Ja mīkla šķiet par smagu, pielej ūdeni. Mīklu saveļ bumbā, ietin pārtikas plēvē un ievieto uz stundu ledusskapī, lai nobriest. Pēc tam mīklu sadala 1/3 un 2/3. No 2/3 mīklas izveltnē apaļu pamatni, ieklāj formā ar noņemamām malām, uzloka maliņas. 1/3 izveltnē 0,5 cm biezumā un sagriež 1 cm platās strēmelītēs.

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai pagatavotu pildījumu, olu baltumus saputo ar cukuru stingrās putās, iejauc miltus, pievieno citrona sulu, iecilā mellenes.

Pildījumu liek uz mīklas, pārklāj ar mīklas strēmelītēm, veidojot režģi. Pīrāgu apslaka ar pienu, uzliek sviesta piciņas, cep cepeškrāsnī 200 grādos 40 minūtes, kamēr pīrāgs kļūst zeltaini brūns. Atdzesē un tad izņem no formas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.