Foto: Aija Geida

Melleņu mērcīte saldējumam 0

Sastāvdaļas
• 500 ml melleņu
• 200 ml apelsīnu sulas
• 50 ml ūdens
• 120 g cukura
• 2 ēdamkarotes kukurūzas cietes
• 5 pilieni mandeļu ekstrakta
• Šķipsniņa malta kanēļa

Reklāma
Reklāma
Veselam
Kā saprast, ka organismam trūkst D vitamīna? 5 pazīmes, kas palīdzēs to atklāt
“Joprojām notiek ceturtā karavīra meklēšana…” Jaunākā informācija par ASV karavīriem Lietuvā 295
TV24
Putina propagandisti uzkāpuši uz pamatīgas “melnās strīpas”
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Mellenes liek pannā ar biezām malām, pielej apelsīnu sulu un ūdeni. Uzvāra un pieber cukuru. Kad tas izkusis, pielej nelielā ūdens daudzumā izšķīdinātu kukurūzas cieti. Uzvāra vēlreiz un noņem no uguns (lai mellenes neizšķīst). Pieber maltu kanēli un piepilina mandeļu ekstraktu. Atdzesē. Labi piestāv plombīra un ogu saldējumam, gardi, ja pārlej pankūkām.

!!! Ja grib šķidrāku mērci, samazina kukurūzas cietes daudzumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.