Foto: SHUTTERSTOCK

Atnāci no meža ar mellenēm? Uzcep garšīgus mafinus! 9

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
“Viņš ļoti labi apzinās, ka daudzi no viņa grib atbrīvoties.” Eksperts nosauc brīdi, no kura Putina dienas būs skaitītas
Lasīt citas ziņas

Melleņu ražas laiks liek lūkoties pēc visdažādākajām receptēm. Un, jāatzīst, to nav maz! Šī gan varētu būt viena no jūsu ģimenes “zelta receptēm” un garšos pat tiem bērniem, kuri rauc degunu uz aicinājumu “apēd kādu odziņu!”.

Mafini ar mellenītēm

Sastāvdaļas:

• 1,5 glāzes miltu
• 200 g cukura
• 150 ml kefīra
• 125 g sviesta
• 2 olas
• Pustējkarote sodas
• 200 g melleņu (var izmantot arī upenes, jāņogas, sagrieztas plūmes)

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīkstam istabas temperatūras sviestam pievieno olas, cukuru, kefīru un samaisa. Pieber sodu un maisot pakāpeniski pievieno miltus. Pieber nosusinātas ogas un lēni iecilā. Mīklu liek ietaukotās mazajās kēksu formiņās – 2/3 no tilpuma, jo cepoties mīkla pacelsies.

Mafinus cep 170–180 °C 30 minūtes. To gatavību pārbauda ar koka iesmiņu – ja sauss, ir gatavi. Gatavus mafinus izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē formiņās, tad izņem un pasniedz galdā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.