Mēli var norīt! Melleņu pīrāgs ar glazūru – izcila recepte! 2
“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Melleņu pīrāgs ar glazūru, ko pasniegt kopā ar vaniļas mērci vai šokolādes bumbiņu – esi gatavs, ka ciemiņi un mājinieki prasīs papildporciju!
Sastāvdaļas:
- 250 g melleņu
- 100 g sviesta
- 100 g cukura
- 100 g miltu
- 75 g kartupeļu miltu
- 2 olas
- 75 ml paniņu
- Šķipsniņa cepamā pulvera
Glazūrai:
- 50 g sviesta
- 50 g saldā krējuma
- 25 g cukura
- 75 g mandeļu skaidiņu
Pagatavošana:
Mellenes nomazgā un nožāvē. Vispirms pagatavo glazūru – katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu un mandeļu skaidiņas. Uzvāra un noliek atdzesēties.
Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, vienu pēc otras pievieno olas, katru rūpīgi iemaisot sviestā.
Atsevišķi traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kartupeļu miltiem. Sajauktus miltus un paniņas pamīšus pievieno sviesta masai un cītīgi maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.
Cepamtraukā ieklāj ietaukotu cepampapīru. Ielej mīklu, virsū ber mellenes un pāri – sagatavoto glazūru. Liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos 30 līdz 35 minūtes.
Gatavo pīrāgu atdzesē un griež gabaliņos.
Ieteikums!
Pirms pasniegšanas uzlej vaniļas mērci vai uzliek saldējuma bumbiņu!