Foto: PANTHERMEDIA/ SCANPIX/ LETA

Mēli var norīt! Melleņu pīrāgs ar glazūru – izcila recepte! 2

“Praktiskais latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Tā ir cūku kūts. Pat cūkas dzīvo labāk.” Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta vadītājs nosauc 3 nosacījumus, lai vienotos ar Ukrainu 99
ASV, iespējams, izdarīs ko starptautiski negaidītu. Tās lemj par to, kam pieder Krima
Kokteilis
Dzimuši ģēniji: šīm zodiaka zīmēm ir augstākais IQ 4
Lasīt citas ziņas

Melleņu pīrāgs ar glazūru, ko pasniegt kopā ar vaniļas mērci vai šokolādes bumbiņu – esi gatavs, ka ciemiņi un mājinieki prasīs papildporciju!

Sastāvdaļas:

  • 250 g melleņu
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 100 g miltu
  • 75 g kartupeļu miltu
  • 2 olas
  • 75 ml paniņu
  • Šķipsniņa cepamā pulvera

Glazūrai:

CITI ŠOBRĪD LASA
  • 50 g sviesta
  • 50 g saldā krējuma
  • 25 g cukura
  • 75 g mandeļu skaidiņu

Pagatavošana:

Mellenes nomazgā un nožāvē. Vispirms pagatavo glazūru – katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru, saldo krējumu un mandeļu skaidiņas. Uzvāra un noliek atdzesēties.

Mīkstu sviestu samaisa ar cukuru, vienu pēc otras pievieno olas, katru rūpīgi iemaisot sviestā.

Atsevišķi traukā sajauc miltus ar cepamo pulveri un kartupeļu miltiem. Sajauktus miltus un paniņas pamīšus pievieno sviesta masai un cītīgi maisa, līdz veidojas viendabīga mīkla.

Cepamtraukā ieklāj ietaukotu cepampapīru. Ielej mīklu, virsū ber mellenes un pāri – sagatavoto glazūru. Liek cepeškrāsnī un cep 175 grādos 30 līdz 35 minūtes.

Gatavo pīrāgu atdzesē un griež gabaliņos.

Ieteikums!

Pirms pasniegšanas uzlej vaniļas mērci vai uzliek saldējuma bumbiņu!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.