Meksikāņu tortīte ar kafijas krēmu 2
Sastāvdaļas:
360 g medus
40 g kakao
3 olas, sakultas
110 g kausēta saldkrējuma sviesta
40 g kviešu miltu
12 g kanēļa
140 g grieķu jogurta
1/2 tējkarotes malta čili pipara
Kafijas krēmam:
15 g maltas kafijas
250 g saldā krējuma
Rotāšanai: rīvēta šokolāde
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni uzsilda līdz 175 grādiem. Cepamo formu iesmērē ar sviestu.
2. Medu samaisa ar kakao, olām un vaniļu. Samaisa, lai neveidotos kunkuļi. Pievieno sviestu, atlikušās sastāvdaļas, samaisa, lai veidotos vienmērīga masa.
3. Pārlej mīklu formā un cep 30-35 minūtes.
4. Atdzesē pilnībā, pirms pārziež ar krēmu.
Krēma pagatavošana: kafijas pulveri samaisa ar saldo krējumu un atstāj uz nakti ledusskapī. No rīta masu sakuļ līdz krēmīgai konsistencei un pārklāj kūku. Pēc tam apkaisa ar rīvētu šokolādi.
Recepte no vk.com