Foto – CKP1001/SHUTTERSTOCK

Meksikāņu sarkanā mērcīte – asu garšu cienītājiem 0

Sastāvdaļas
3 miltaini tomāti
liela sarkanā paprika
2 ķiploka daiviņas
4 ēdamkarotes sakapātu pētersīļu
3 ēdamkarotes saldās čili mērces
50 ml augu eļļas
2 ēdamkarotes cukura
3 tējkarotes kūpinātas paprikas pulvera
1,5 tējkarotes sāls

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
RAKSTA REDAKTORS
4 biežākās kļūdas, kāpēc topošie šoferi “izkrīt” CSDD braukšanas eksāmenā. Tās der atcerēties arī pieredzējušiem šoferiem
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus un papriku sagriež gabaliņos, pārkaisa sāli un maltus melnos piparus. Saliek visu uz cepešpannas, kurā ieklāts cepampapīrs. Cep cepeškrāsnī 200 ºC aptuveni 20 minūtes. Cepšanas beigās uzliek ventilatora režīmu, lai apbrūnina, mazliet pat apdedzina papriku un tomātus, jo tas dos mērcei īpašu garšas akcentu. Ja ir iespēja, papriku var grilēt – tad aromāts būs vēl izteiktāks. Apceptajiem dārzeņiem pievieno garšvielas, sakapātas ķiploka daiviņas, cukuru un samaisa. Iemaisa saldo čili mērci un sakapātus pētersīļus.

! Labi garšo kopā ar frī, kukurūzas čipsiem, grilētu gaļu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.