Auzu pārslu cepumi ar Latvijas garšu 0
Vai zināji, ka no auzu pārslu cepumiem sanāk vienreizēji garšīga kārtainā deserta kūka?
Izcep no auzu pārslu cepumiem kūkas pamatni. Ja izmanto “Hercogs” auzu pārslu miltu maisījumus, tad jāieber bļodā miltu maisījumu, jāpievieno 1 sakultu olu un 160 g izkausēta sviesta. Visu sajauc līdz iegūst viendabīgu masu. Ņem tortes veidni (20 cm), kas izklāta ar cepampapīru. Veido vidēji plānu kūkas pamatni un cep aptuveni 20 minūtes. Izcep vairākas kūkas kārtas.
Latvijas garša mums saistās ar skābumu un Latvijas ogām. Tāpēc pamēģini šādu krēma recepti. Ņem veikalos nopērkamo kulinārijas biezpienu (mēs izmantojām “Rīgas Piena kombināta” ražoto “Kārums” kulinārijas biezpienu), kas ir skābāks un kas ļauj krēmam garšot pēc ogu jogurta. Liek klāt 100 g zemenes un pūdercukuru. Sastāvdaļas sakuļ līdz veidojas vienmērīga masa un liek starp kūkas kārtām un virs tām. Bagātīgi dekorē ar augļiem un ogām. Protams, krēmu var aizstāt ar putukrējumu.
Ja nevēlies cept lielu kūku, tad var veidot arī mazas kūciņas, liekot krēmu starp diviem cepumiņiem un virsū garnējot ar ogām. Var arī likt krēma cepurītes vienam cepumiņam.