Vissarežģītākā ir garnēšana 2
Visvairāk laika prasa kūku garnēšana. Dienās, kad jācep kāzu tortes, saimniece citus pasūtījumus nepieņem, jo izgreznot vairākstāvu kūku nav joka lieta.
Idejas bieži vien uzreiz pārtop procesā. Dažreiz Inese vispirms uz papīra lapas uzskicē vēlamo gatavo torti, taču reizēm izdomā vienu, bet sanāk pavisam kas cits. Laika gaitā saimniece secinājusi, ka gudrāk ir paļauties uz intuīciju un visam pieiet radoši. Viņa piekrīt, ka saimniecei virtuvē jāiet ar labām domām un mieru sirdī. – Un vislabāk, ja šajā brīdī neviens nemaisās pa kājām! – Inese nespēj sevi iedomāties piedalāmies kūku cepšanas sacensībās, jo viņa ir mājas cilvēks un darītāja, nevis runātāja.
Garnēšanas krēmam parasti izmanto lauku olas, pienu un nedaudz kviešu miltu. Krāsvielas sajauc atsevišķos trauciņos, bet ar pārāk lielu krāsainību neaizraujas. Inese uzskata, ka mājas tortēm vislabāk piestāv dabiskie toņi – brūnais un baltais. Košāki akcenti der ziediem un ornamentiem. Līdz šim viņa izmantojusi pārtikas krāsvielas, bet plāno audzēt spinātus, spiest dažādu augļu sulas un pāriet uz dabiskajām, pašas sarūpētajām krāsvielām. Šogad Inese siltumnīcā stādīs fizāļus, lai ar tiem varētu dekorēt tortes. Rotāšanai izmanto veikalā nopirktās un dažreiz arī pašas gatavotās šokolādes skaidiņas.
Kūkas garnē, liekot lietā konditorejas maisiņus ar vairākiem uzgaļiem. Agrāk vairāk uzticējusies speciāli šim nolūkam domātām šļircēm, bet tad iemanījusies darboties ar maisiņiem.