Medus tortīte ģimenes svinībām – mājinieki novērtēs 0
Inta Vilcāne, AS “Lauku Avīze” bibliotekāre: “Kad ģimenē ir svētki, torti parasti cepu pati, nevis pērku veikalā. Esmu savākusi diezgan daudz recepšu, tāpēc varu izvēlēties. Nesen savai dzimšanas dienai gatavoju medus torti, kuras recepti izmantoja vēl mana mamma.
Vispirms gatavo mīklu. Emaljētā traukā sajauc 2 olas, 1 glāzi cukura, 2 ēdamkarotes medus, 1–1,5 tējkarotes sodas, 50 g sviesta un maisot karsē, kamēr masa apakšdaļā kļūst mazliet brūna. Pievieno 3 glāzes kviešu miltu, kārtīgi izmīca un ievieto ledusskapī, lai atdziest. Tad mīklu sadala sešās daļās, lej veidnē un cep. Starp biskvīta kārtām ziež ar cukuru saputotu skābo krējumu (1 l skābā krējuma un 1–1,5 glāzes cukura) un liek svaigas ogas (mellenes, zemenes, dzērvenes vai citas pēc izvēles) vai skābenu ievārījumu. Tortes virskārtu rotā ar sviestā un cukurā apbrūninātām auzu pārslām.”