Medus, šprotes un alus. Berlīnes “Zaļajā nedēļā” startē Latvijas produktu ražotāji 0
Ik gadu Berlīnē notiek starptautiska pārtikas izstāde-gadatirgus “Internationale Grüne Woche” jeb “Zaļā nedēļa”, kur desmit dienas satiekas lauksaimniecības ministri, starptautiskās vides vadošie lauksaimniecības uzņēmējdarbības pārstāvji un apmeklētāji, kuriem interesē viss par lauksaimniecību un pārtiku.
Šogad pasākums notiek 18.-27.janvārī kompleksā “Messe Berlin” 115 000 kvadrātmetru platībā. Pagājušo gadu pasākumu pmeklēja vairāk kā 400 000 apmeklētāju, tostarp ap 90 000 tirdzniecības apmeklētāju.
Latvijas stends atradīsies 8.2 hallē, ar stenda numuru 105, pateicoties Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) izstāžu daļas organizēšanai un Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam. Tajā būs pārstāvēti gan lauksaimniecības un pārtikas nozare produkti, gan tiks nodrošināti Latvijas lauku tūrisma un seno amatu popularizēšanas pasākumi ar Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja amatnieku, “Donu” saimnieces Ilze Briede un “Lauku ceļotājs” iesaisti.
Kā ierasts, tiks tirgotas pārtikas preces, sākot ar kvalitatīvo un dabīgo medu un tā produktiem, šprotēm, dzērvenēm, sukādēm, dabīgiem sīrupiem, žāvētiem āboliem, dažādām tējām, maizi, medījumu gaļu un konserviem, dažādām alus šķirnēm un kvasiem, svaigi ceptu maizi, gaļas izstrādājumiem, piena izstrādājumu produktiem, konfektēm “Gotiņa” un citiem saldumiem, un pat Skrīveru mājas saldējumu.
Latvijas stendā tiks pārstāvēti sekojoši uzņēmumi: “Brāļu alus”, “Užavas alus”, “Lāči”, “Dona”, “Rēzeknes gaļas kombināts”, “Ilgezeem”, “Aibi”, “Rīgas piensaimnieks”, “Brīvais Vilnis”, “Kurzeme GB”, “Karavela”, “Gamma-A”, “Rānda”, “IR Avots”, “Kalnu medus”, “Baltic Wild”, “Kurzemnieku ražojumi”, “55 mārītes”, “Rīta putni”, “Skrīveru pārtikas kombināts” un dažādi mājražotāji no visas Latvijas.
Rudens izstādes “Riga Food 2018” Tautas garšas uzvarētājuzņēmums “Latgolys golds” saimnieks Andris Mejers ar speķi un citiem labumiem lūkos iepatikties arī Vācijas izstādes apmeklētājiem.
Starptautiskā izstāde-gadatirgus “Zaļā nedēļa” ir vieta, kur apspriest jautājumus, kas saistīti ar lauksaimniecību un pārtiku, kā arī iepazīt pasaules gardumus, amatnieku darinājumus, paēst un atpūsties, izzināt inovatīvas un ilgtspējīgas biznesa idejas, uzzināt dārzkopības, lopkopības un kulinārijas jaunumus.