Foto – Shutterstock

Ājurvēdas speciāliste: Lietojot medu nepareizi, tas var kļūt par indi 0

Kāda ir medus vērtība ājurvēdas uzturā? Vai tas der visiem konstitucionālajiem tipiem? Zigrīda Rīgā

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Veselam
Kā tad ir pareizi ēst hurmas – ar vai bez mizas? Uztura speciālistiem ir kategoriska atbilde
Lasīt citas ziņas

Atbild ājurvēdas speciāliste Guna Vilka: “Ājurvēdas ieskatā medus ir zāles, tādēļ, lietojot nepareizi, tas var kļūt par indi. Klasiskais uzskats par medu it tāds, ka tas vienlaikus ir smags, auksts, rupjš, rūgts un salds. Tas sasaista audus, palielina Vātas došu, ārstē asins, Pītas un Kaphas problēmas. Vislabākais medus ir tas, kas ir eļļas un gī krāsā – no gaiši līdz brūngani dzeltenam. Vissmagākais medus ir tas, kurš ir baltā krāsā. Medus kļūst toksisks, kad to uzkarsē. Medu nevajadzētu lietot cilvēkiem, kas atrodas lielā karstumā, piemēram, karstā laikā, pirtī. Ājurvēdā ir uzskats, ka toksīni, kas radušies no nepareizas medus lietošanas, ir grūti izvadāmi no ķermeņa. Toksīni parasti ir auksti, un terapijā, pievadot karstumu, tie tiek izšķīdināti un izvadīti. Savukārt ar medu ir otrādi – pievadot karstumu, tā toksiskā iedarbība pastiprinās.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.