Medū glazēta pīle ar ceptiem āboliem un melnajām plūmēm
Medū glazēta pīle ar ceptiem āboliem un melnajām plūmēm
Foto – Dainis Bušmanis

Medū glazēta pīle ar ceptiem āboliem un melnajām plūmēm 0

KĀ GATAVOT

Nomazgātu pīli ieberzē ar sāli un pipariem. Ja vēlas, pārkaisa arī ar rozmarīnu. Atstāj uz pusstundu. Pīles vēderu piepilda ar nomizotiem, no serdes atbrīvotiem, sagrieztiem āboliem, žāvētām plūmēm un sakapātiem ķiplokiem. Pēc tam putna vēderu aizšuj ar diegu. Liek 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz pannas uzlejot nedaudz ūdens. Pīli pārklāj ar foliju. Medu sajauc ar svaigi spiestu puscitrona sulu, un ar šo maisījumu ik pēc brīža apsmērē putnu, pēc tam atkal pārklāj ar foliju. Kad līdz pīles gatavībai palikusi nepilna stunda, foliju noņem un pīlei cepešpannā pievieno veselus ābolus. Var likt klāt arī kartupeļus, burkānus, kāļus, selerijas sakni u. c. dārzeņus. Pīli ceļ galdā kopā ar ceptiem āboliem, dārzeņiem vai sautētiem kāpostiem, žāvēto plūmju un ābolu maisījumu, brūkleņu mērci. Lai krāsaināk, rotā ar granātābola sēkliņām un kumkvata ripiņām.

Reklāma
Reklāma
“Rīt būs svarīgs vakars…” Tramps nāk klajā ar brīdinājumu. Kas rīt gaidāms? 137
Kārlis Streips: “No kurienes šis kretīns gūst pārliecību, ka viņam ir tiesības par to kaut ko spriest?”
Kokteilis
6 zodiaka zīmes, kam nepiemīt ne mazākās līdera dotības 25
Lasīt citas ziņas

Gatavoja māksliniece Signe Vanadziņa, kuras darbu izstāde visu decembri skatāma Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.