Medū glazēta pīle ar ceptiem āboliem un melnajām plūmēm 0
KĀ GATAVOT
Nomazgātu pīli ieberzē ar sāli un pipariem. Ja vēlas, pārkaisa arī ar rozmarīnu. Atstāj uz pusstundu. Pīles vēderu piepilda ar nomizotiem, no serdes atbrīvotiem, sagrieztiem āboliem, žāvētām plūmēm un sakapātiem ķiplokiem. Pēc tam putna vēderu aizšuj ar diegu. Liek 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz pannas uzlejot nedaudz ūdens. Pīli pārklāj ar foliju. Medu sajauc ar svaigi spiestu puscitrona sulu, un ar šo maisījumu ik pēc brīža apsmērē putnu, pēc tam atkal pārklāj ar foliju. Kad līdz pīles gatavībai palikusi nepilna stunda, foliju noņem un pīlei cepešpannā pievieno veselus ābolus. Var likt klāt arī kartupeļus, burkānus, kāļus, selerijas sakni u. c. dārzeņus. Pīli ceļ galdā kopā ar ceptiem āboliem, dārzeņiem vai sautētiem kāpostiem, žāvēto plūmju un ābolu maisījumu, brūkleņu mērci. Lai krāsaināk, rotā ar granātābola sēkliņām un kumkvata ripiņām.
Gatavoja māksliniece Signe Vanadziņa, kuras darbu izstāde visu decembri skatāma Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Saulaino dienu bibliotēkā