Gardas piedevas gaļas ēdieniem 0
Šarlotes mērce
Sastāvdaļas
1 kg tomātu, 300 g sīpolu, 3 līdz 4 paprikas, viena tējkarote sāls, pusglāze cukura, pustējkarote melno piparu, viena tējkarote etiķa esences.
Gatavošana
Sacep sīpolus, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un papriku.
Pieber cukuru, sāli, melnos piparus un pielej etiķi.
Sautē apmēram pusstundu un liek burkās.
Ar kariju marinēti kabači vai gurķi
Sastāvdaļas
1 kg kabaču vai gurķu, puskilograms sīpolu, četras ķiploku daiviņas.
Marinādei: 250 ml ūdens, 250 g cukura, 150 g etiķa, pusēdamkarote karija pulvera, viena ēdamkarote krievu sinepju, nedaudz sāls.
Gatavošana
Sagriež kabačus vai gurķus pabiezās ripiņās, sīpolus – gredzenos.
Pagatavo marinādi.
Uzlej marinādi kabačiem vai gurķiem, sīpoliem un ķiplokiem, nedaudz pavāra, pilda burkās.