Zemeņu laiks Anitai pats karstākais darba cēliens – ogas jālasa, uz tirgu jābrauc un pa starpu ģimenei buka šmorējums jāpagatavo. Vasarās pie vecmāmiņas ciemojas mazbērni Emīls un Evelīna.
Zemeņu laiks Anitai pats karstākais darba cēliens – ogas jālasa, uz tirgu jābrauc un pa starpu ģimenei buka šmorējums jāpagatavo. Vasarās pie vecmāmiņas ciemojas mazbērni Emīls un Evelīna.
Foto – Ilze Pētersone

Gardas piedevas gaļas ēdieniem 0

Šarlotes mērce

Sastāvdaļas
1 kg tomātu, 300 g sīpolu, 3 līdz 4 paprikas, viena tējkarote sāls, pusglāze cukura, pustējkarote melno piparu, viena tējkarote etiķa esences.

Gatavošana
Sacep sīpolus, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus un papriku.
Pieber cukuru, sāli, melnos piparus un pielej etiķi.
Sautē apmēram pusstundu un liek burkās.

Ar kariju marinēti kabači vai gurķi

Sastāvdaļas
1 kg kabaču vai gurķu, puskilograms sīpolu, četras ķiploku daiviņas.
Marinādei: 250 ml ūdens, 250 g cukura, 150 g etiķa, pusēdamkarote karija pulvera, viena ēdamkarote krievu sinepju, nedaudz sāls.

Gatavošana
Sagriež kabačus vai gurķus pabiezās ripiņās, sīpolus – gredzenos.
Pagatavo marinādi.
Uzlej marinādi kabačiem vai gurķiem, sīpoliem un ķiplokiem, nedaudz pavāra, pilda burkās.

Reklāma
Reklāma
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.