Lidosta Taizemē
Lidosta Taizemē
Foto: Scanpix/RUNGROJ YONGRIT/LETA

Galvenie slimības upuri ir bērni 237

Bērni ir bijuši galvenie slimības upuri DRC, piedzīvojot 67 procentus gadījumu un 78 procentus no ziņotajām nāvēs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Dr. Labuss teica, ka jaunais variants var izplatīties, saskarē ar inficētiem dzīvniekiem, patērējot kontaminētu gaļu un neseksuāla kontakta starp cilvēkiem.

Slimniekiem ar jauno, nāvējošāko celmu ir bijuši izsitumi, vairāk nekā pusei bijis drudzis un/vai pietūkuši limfmezgli, un lielākajai daļai bijuši dzimumorgānu bojājumi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tomēr asimptomātisko gadījumu pieaugums ir “paaugstinājis bažas”, ka slimība varētu šķērsot robežas nekontrolēti, bez līdzekļiem identificēt un karantīnā ievietot pārnēsātājus.

Šos gadījumus laboratorijā ir bijis “grūtāk” atklāt, testēšanas metodes ir izrādījušās neuzticamas un rada papildu izaicinājumus tiem, kas strādā, lai ierobežotu uzliesmojumu.

NHS tagad mudina cilvēkus, kuri pēdējo trīs mēnešu laikā ir ceļojuši uz Rietumāfriku un kuriem ir simptomi, nekavējoties doties pie ārsta, jo pastāv bažas, ka vīruss varētu izplatīties ārpus Āfrikas.

Tomēr divus gadus pēc uzliesmojuma, kuru nevarēja ierobežot Centrālajā Āfrikā, bažas pieaug, ka nāvējošāks un grūtāk atklājams celms pārbaudīs DRC un tās kaimiņu pieprasītās resursus.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.