Medains ķirbju ievārījums ar apelsīniem 1
Sastāvdaļas
• 500 g ķirbja mīkstuma
• 600 g cukura
• 2 lieli, sulīgi apelsīni
• ¼ tējkarotes malta kanēļa
• šķipsniņa maltu krustnagliņu
• šķipsniņa malta anīsa
Pagatavošana.
Ķirbi nomizo, izņem sēklas un nosver vajadzīgo daudzumu. Pēc tam sarīvē uz rupjas rīves. Apelsīniem norīvē miziņu, lai sanāk divas ēdamkarotes, bet mīkstumu sagriež mazos gabaliņos, pēc iespējas atdalot no baltās daļas. Visu liek katlā, pievieno cukuru un vāra uz lēnas uguns aptuveni 40 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Lai no ievārījuma labāk iztvaikotu ūdens, ieteicams to vārīt pannā ar augstām malām. Garšvielas pievieno trīs minūtes pirms gatavošanas beigām. Ievārījumu pilda mazās burciņās un aizvāko, kad atdzisis.
Lielisks pildījums mazajiem kēksiņiem.