Foto – Gints Ivuškāns

Mazsālītu tomātu un cūceņu uzkoda 0

Sastāvdaļas
vietējais tomāts
4 mazsālīti tomāti
200 g sālītu cūceņu
sarkanais sīpols
2 ļoti mazi sīpoliņi
olīveļļa
citrons sulai

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kurš suns, tavuprāt, izstaro draudzību? Atbildē slēpjas tavas personības stūrakmeņi
Kokteilis
3 visnelaimīgākās zodiaka zīmju savienības
Spēcīgākā ģeomagnētiskā vētra pēdējo 20 gadu laikā: šīs parādības rada lielākus draudus, nekā līdz šim uzskatīts
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gan svaigo, gan mazsālītos tomātus sagriež. Lielus var griezt šķēlēs, mazākus – daivās. Arī sēnes sagriež šķēlēs. Sīpolus griež ripiņās, arī sarkano sīpolu iespējami plāni.
Kārto šķīvjos, pārslaka ar olīveļļu un nedaudz citrona sulas. Sāli šim ēdienam nevajag, jo sēnes jau ir gana sāļas.

Ja vēlas, var pievienot nedaudz maigu salātlapu. Var izmantot jebkuras citas sālītas meža sēnes. Gatavoju ar cūcenēm, jo tā darīja mana mamma, tie ir bērnības mīļākie salāti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.