Foto – Gints Ivuškāns

Mazsālītu tomātu un cūceņu uzkoda 0

Sastāvdaļas
vietējais tomāts
4 mazsālīti tomāti
200 g sālītu cūceņu
sarkanais sīpols
2 ļoti mazi sīpoliņi
olīveļļa
citrons sulai

Reklāma
Reklāma
mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Gan svaigo, gan mazsālītos tomātus sagriež. Lielus var griezt šķēlēs, mazākus – daivās. Arī sēnes sagriež šķēlēs. Sīpolus griež ripiņās, arī sarkano sīpolu iespējami plāni.
Kārto šķīvjos, pārslaka ar olīveļļu un nedaudz citrona sulas. Sāli šim ēdienam nevajag, jo sēnes jau ir gana sāļas.

Ja vēlas, var pievienot nedaudz maigu salātlapu. Var izmantot jebkuras citas sālītas meža sēnes. Gatavoju ar cūcenēm, jo tā darīja mana mamma, tie ir bērnības mīļākie salāti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.