Mazsālīti šampinjoni uz ātru roku 0
Sastāvdaļas – 1 kg šampinjonu, 2 sīpoli, 1/2 tējkarote sinepju, 2 ēdamkarotes cukura, lauru lapa, sāls pēc garšas, 3 piparu graudiņi, tējkarote etiķa, dilles pēc garšas.
Pagatavošana.
Sēnes nomazgā, notīra. Pārlej ar ūdeni, viegli pasāla un vāra apmēram 30 minūtes. Pēc tam šampinjonus izņem no ūdens un noliek maliņā.
Sēņu vārītajā ūdenī pievieno sinepes, cukuru, sāli, piparus, lauru lapu un etiķi. Visu uzvāra.
Sīpolu sagriež gredzenos.
Sagatavo sterilu burciņu. Tajā liek sēnes pamīšus ar sīpolu gredzeniem un dillēm. Pārlej ar karsto novārījumu. Burku aizvāko un vēlāk novieto ledusskapī. Sēnes var ēst jau pēc 3 stundām.