Mazsālīti gurķīši mārrutka lapās. Vecmāmiņas recepte 1
Pagatavošana
Gurķus nomazgā, nogriež galiņus no abām pusēm, pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uz 2 stundām.
Nomazgā mārrutka lapas un dilles.
Notīra ķiploku un sagriež, bet ne sīki.
Tīras burkas apakšā liek dilles, mārrutka lapas, ķiploku un piparus.
Kārto gurķus, pēc tam atkal dilles un ķiploku. Pamīšus atkal gurķus un garšvielas, līdz burka pilna.
Pagatavo sālījumu
Katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, cukuru un uzvāra.
Ar verdošo sālījumu pārlej gurķus un apsedz ar vāciņu.
Gurķīši būs gatavi aptuveni pēc 24 stundām, bet var sākt našķoties jau agrāk!