Mazsālīti gurķīši ar minerālūdeni. Šādu recepti tu, iespējams, nezināji 4
Gurķīšus nomazgā un nogriež abus galus. Ķiplokus notīra un daiviņas sagriež šķēlītēs.
Traukā bagātīgi ieklāj dilles, mārrutku, upeņu vai ķiršu lapas, tad kārto gurķus.
Ja vieta ļauj, liek vairākas zaļumu, ķiploku un gurķu kārtas.
Atsevišķā traukā minerālūdeni samaisa ar sāli (1 l ūdens pievieno 2–3 ēdamkarotes rupjā galda sāls) un uzlej gurķiem.
Pēc 10–12 stundām mazsālītos gurķīšus var celt galdā. Tie šādā marinādē saglabā savu garšu un ir kraukšķīgi.
! Jāapēd divu dienu laikā, jo pēc tam vairs nebūs garšīgi.