Nūdeles un knapsieriņi 6
Katrs pats var mēģināt uztaisīt knapsieriņus. Vājpiena biezpienu nopresē, ieliekot marlē starp diviem slogiem un saspiežot. Tad sausajai masai pievieno garšaugus (kaltētas dilles, ķiploku, ķimenes, papriku vai ko citu pēc izvēles), sajauc, savirpina bumbiņas. Tās ievieto marles maisiņā un pakarina vējainā vietā žāvēties. Jāievēro, ka jābūt nepārtrauktai gaisa cirkulācijai.
Savukārt, lai mājās pagatavotu 400 gramu olu nūdeļu (ar šo daudzumu būs pietiekami, lai sanāktu maltīte četriem cilvēkiem), ņem 500 gramu augstākā labuma kviešu miltu un četras olas. Sāli var nelikt (tas noteikti būs pievienots piedevām, ko ēdīs ar nūdelēm), arī eļļu un ūdeni ne, jo tie mīklu padara pārāk mīkstu, tāpēc to grūtāk izlaist caur makaronu gatavošanas ierīci (lētākie modeļi maksā ap 30 eiro). Bez tās var iztikt, mīklu veltnēt un pēc tam ar nazi griezt strēmelēs. Nūdeļu izskata un garšas dažādībai miltiem pieber garšvielas: kaltētas dilles, papriku, baziliku, sīpolus vai ko citu pēc izvēles. Ar garšvielām nevajag pārspīlēt, citādi tās dominēs. Pievieno tikai 2–5 gramus uz minēto mīklas daudzumu. Gatavo mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī, lai sastingst. Tad ir vieglāk izrullēt caur makaronu mašīnu un griezt strēmelēs.
Nūdeles liek verdošā ūdenī, kam pievienots sāls pēc garšas, un vāra. Svaigas olu nūdeles jāvāra 3–5 minūtes, bet žāvētas – 15 minūtes. Ja tās paredzētas salātiem, pēc vārīšanās iegremdē aukstā ūdenī, lai apturētu gatavošanās procesu, un apmaisa, lai nesaliptu.