“Siera ražotnes” īpašnieks Ilmārs Ceriņš pieskata zaļā siera un pārējo beramo sieru tapšanas procesu. Zaļā siera malumu koka kastēs notur aptuveni trīs nedēļas, lai tas izžūtu līdz vajadzīgajiem 40–42 mitruma procentiem. Interesentiem ir iespēja apmeklēt šo ražotni, apskatīt, kā top gardie sieri, un tos arī nobaudīt.
“Siera ražotnes” īpašnieks Ilmārs Ceriņš pieskata zaļā siera un pārējo beramo sieru tapšanas procesu. Zaļā siera malumu koka kastēs notur aptuveni trīs nedēļas, lai tas izžūtu līdz vajadzīgajiem 40–42 mitruma procentiem. Interesentiem ir iespēja apmeklēt šo ražotni, apskatīt, kā top gardie sieri, un tos arī nobaudīt.
Foto – Gints Ivuškāns

Siers piestāv visam! 6

Zaļo sieru, beramo sieru Ķiplociņš un ar garšaugiem bagātināto beramo sieru var pievienot salātu mērcei, var uzbārstīt omletei, vārītiem makaroniem vai sviestmaizei ar tomātu. To var izmantot miltu vietā un panēt vistas fileju pirms cepšanas.

Mājas makaronus izmanto daudzveidīgi: pasniedz kā piedevu zivju, vistas gaļas un dārzeņu ēdieniem, pievieno salātiem, zupām un vokpannā gatavotai maltītei. Piemēram, tie lieliski garšo ar tunča konserviem. Lai pagatavotu šo ēdienu, vajag mājas makaronus jeb olu nūdeles, savā sulā konservētu tunci, puravus, dilles, bazilika pesto un eļļu. Vispirms sakarsētā eļļā apcep sagrieztus puravus, tad pievieno tunci un pesto, uzkarsē, uzbārsta dilles, un mērce gatava. To uzlej vārītām olu nūdelēm.

Ja vista garšo labāk par tunci, pusdienu vai vakariņu pagatavošanai ņem vistas fileju, mājas makaronus ar kariju, šampinjonus, saldo krējumu, eļļu, dilles un pētersīļus. Eļļā apcep strēmelītēs sagrieztu vistas fileju un šampinjonus, uzber garšvielas pēc izvēles, pievieno saldo krējumu un visu pasautē. Pasniedz ar vārītiem makaroniem. Uzkaisa smalki sagrieztas dilles un pētersīļus.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.