Lienes Zemītes brokastu receptes gan steidzīgajiem, gan rīta stundu baudītājiem 0
Ja brokastīs apnikusi klasiskā omlete vai vārītas olas un īsti vairs negribas svaigu avokado, no šiem produktiem var pagatavot kaut ko citu, piemēram, avokado un olu laiviņas.
Tad, baudot ierasto produktu neierasto salikumu un pagatavošanas veidu, varēsiet piedzīvot patīkamu pārsteigumu, jo cepts avokado garšo tikpat labi vai pat labāk nekā svaigs, īpaši, ja tam ir labs pildījums.
Cepts avokado ar paipalu olu
Sastāvdaļas
• 1 avokado
• 2 paipalu olas
• 20 g Parmas siera
• saulē kaltēti tomāti
• ķirštomāti
• rukola, spināti
• pesto
• sāls, pipari
Pagatavošana
Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, pārkaisa sāli un piparus.
Sasmalcina saulē kaltētus tomātus, liek avokado pusītēs, tiem pārkaisa sarīvētu Parmas sieru, tad iesit paipalu olas un uzbārsta garšvielas.
Liek iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 180 grādos 6–10 minūtes.
Uz šķīvja kārto salātu lapiņas (rukolu, spinātus), ķirštomātiņus, pārslaka pesto un vidū liek avokado pusītes.
Ēd, kamēr karsts.
Pankūkas ar ogām
brīvdie
Sastāvdaļas
• 300 ml piena
• 225 g kviešu miltu
• 110 ml ūdens
• 40 g sviesta
• 3 olas
• sāls
• eļļa
Pagatavošana
Bļodā iesit olas, pieber sāli, cukuru, nepārtraukti maisot, pakāpeniski pievieno pienu, ūdeni un miltus.
Izkausē sviestu un pieliek masai. Kad visas sastāvdaļas iemaisītas, mīklu atstāj uz pusstundu nostāvēties.
Cep pankūkas, mīklu lejot plānā kārtiņā, izlīdzinot un apcepot no abām pusēm.
Pasniedz ar ievārījumu, svaigām ogām, medu, krējumu vai sieru.
Vegāniskie cepumi
Sastāvdaļas
• 330 g kviešu miltu
• 115 g brūnā cukura
• 100 g cukura
• 250 g tumšās šokolādes
• 150 g margarīna
• 125 g mandeļu
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• pustējkarote sāls
• pustējkarote vanilīna
• 40 ml ūdens
Pagatavošana
Mandeles apgrauzdē, atdzesē un sasmalcina. Pusi tumšās šokolādes sadrupina, otru pusi izkausē ūdens peldē. Samīca visas sastāvdaļas, veido cepumus un cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 180 °C 15–20 minūtes.