Mazie aldari rīkos meistarklases Ķīpsalas izstādē “Riga Food” 0
Šā gada 9. septembrī uz pārtikas izstādi “Riga Food 2017” Ķīpsalā īpaši ir aicināti alus cienītāji, jo visas dienas garumā vienkopus varēs satikt vairāk nekā 15 Latvijas mazos alus darītājus, mājbrūvētājus un nodegustēt viņu veikumu.
Plānots, ka pasākuma laikā visas dienas garumā Latvijā labi zināmi alus meistari sniegs ieskatu alus brūvēšanas un baudīšanas tradīcijās, apmeklētāji varēs vērot arī alus vārīšanas paraugdemonstrējumus, nodegustēt alus misu un uzzināt jaunumus alus nozarē.
“Ja mēs alus baudīšanas kultūru attīstīsim, cilvēki spēs vairāk novērtēt kvalitatīvu produktu. Savukārt alus ražotājiem tas liks piedomāt pie produkta kvalitātes, nevis kvantitātes. Apmeklētājus aicināsim iepazīt tik dažādo alus pasauli, kas turpina attīstīties. Piedāvāsim nogaršot alus darītāju labāko veikumu un aicināsim klausīties alus meistaru stāstos,” sacīja AKCB “Alus fans” valdes priekšsēdētāja Daiga Skrimble.
Izstādes laikā “Bruvepats.lv” alus meistars Raivo Tilners Ķīpsalā vārīs alu un dalīsies ar pieredzi, kā izbrūvēt kvalitatīvu miestiņu. Alus darītava “Tālavas ķēniņa alus”, kas atrodas Gulbenes novada Lizumā, piedāvās jaunas, bet senlatviskas garšu sajūtas, savukārt ddarītava “Viedi” prezentēs savu alus daudzveidību un turpinās lauzt stereotipu, ka tikai ar senču metodēm var pagatavot labu alu. Izstādē varēs satikt arī pārstāvjus no alus darbnīcas “Labietis”, kas popularitāti iemantojis ar unikālo alus garšu, kas iegūta no pļavu un mežu veltēm.
Pēdējā izstādes dienā – 9. septembrī – interesenti varēs baudīt arī alus darītavas “Malduguns” miestiņu, kurš ar minimāliem mārketinga līdzekļiem, izcilās alus garšas un kvalitātes dēļ, ir iekarojis patērētāju sirdis un arī daļu tirgus. Tāpat interesenti varēs diskutēt ar mājbrūvētāju apvienības “Kustība par labu alu” pārstāvjiem par Latvijā pieejamā alus kvalitāti un daudzveidību.
Bet visās četrās izstādes dienās – no 6. līdz 9. septembrim – “Alus fans” un Latvijas Alus darītāju savienības ekspozīcijā varēs iepazīties ar alus vēsturi un tendencēm.
Pēc Latvijas Alus darītāju asociācijas datiem, 2016. gadā Latvijā kopumā saražoti 73,95 miljoni litri alus. “Lai arī kopumā saražotā alus daudzums ir samazinājies, ir labi redzams, ka patērētājs sācis izvēlēties labas kvalitātes alu, kas izmaksu ziņā ir dārgāks,” atzina “Alus fans” valdes priekšsēdētāja D.Skrimble.
Jau ziņots, ka no 6. līdz 9. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Baltijas nozīmīgākais pārtikas nozares notikums – izstāde “Riga Food 2017”, kuras piedāvājumā ir vērienīga nozares uzņēmumu un organizāciju ekspozīcija, meistaru un pārtikas produktu konkursi, aizraujoši šovi, izglītojošas meistarklases un degustācijas. “Riga Food” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība “BT 1”.