Kā sevi pasargāt 0
* Iegādājieties produktus, kas ražoti legālās tirdzniecības vietās, no legāliem ražotājiem.
* Ēdiet laboratoriski pārbaudītu gaļu.
* Medījuma gaļu pirms lietošanas pārtikā termiski apstrādājiet pietiekami augstā, vismaz 70 grādu temperatūrā. No brīža, kad tā sasniegta, jāturpina gaļu karsēt vismaz divas stundas.
* Sāliet, žāvējiet, marinējiet un kūpiniet tikai pārbaudītu gaļu.
Konsultantes GUNITA DEKSNE, pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskā institūta BIOR Parazitoloģijas nodaļas vadītāja, vadošā pētniece
Ilze Plīkša,Pārtikas un veterinārā dienesta Dzīvnieku izcelsmes produktu ražošanas uzraudzības daļas vadītāja vietniece