Nūdeļu pavēlniece. Ciemos pie mājražotājas Ivikas Vasiļauskaites Liepājā 0
Liepājniecei IVIKAI VASIĻAUSKAITEI ir gadu ilga pieredze mājražošanā. Viņa no diviem produktiem gatavo trešo – nūdeles no olām un kviešu miltiem. Uz to pamudinājušas bērnības atmiņas par vecmāmiņas vārīto melleņu ķīseli, kurā peldējušas nevis klimpas, bet gan paštaisītas olu nūdeles.
No tūrisma līdz mājražošanai
Pirms kāda laika Ivika absolvēja Liepājas Universitāti, kur Vadības un sociālo zinātņu fakultātē apguva tūrisma vadības un rekreācijas studiju programmu. Izvēlētā specialitāte diemžēl nešķita saistoša, tāpēc meklēja citas dzīves jomas, kur varētu izpausties. Strādāja solārijā, kopā ar draugu atvēra apģērbu veikaliņu, tad tirgoja saldējumu, līdz nonāca līdz domai, ka varētu pievērsties mājražošanai. – Draugam garšo makaroni, tāpēc viņš nopirka ierīci, lai nūdeles varētu gatavot mājās. Pamēģināja viena vai otra veida mīklu un diezgan nopietni aizrāvās. Nodomājām – ja jau mums ir tāda interese par paštaisītām nūdelēm, noteikti vēl kāds tās labprāt iekļautu savā ēdienkartē, – viņa stāsta, atceroties notikumus, kas mudinājuši pievērsties mājražošanai.
Līdztekus pragmatiskiem apsvērumiem bijis arī viens emocionāls – joprojām atmiņā labi saglabājusies vecmāmiņas taisīto nūdeļu garša. Tās viņa pievienojusi melleņu ķīselim klimpu vietā. Kad olu nūdeļu recepte bija noslīpēta, savai un arī drauga vecmāmiņai par godu Ivika pašas gatavotajām devusi nosaukumu Vilma Anna.
Nelielajā ražotnē atrodas darbam nepieciešamais: galds, uz kura gatavo mīklu un nūdeles, divi palieli plaukti, kur tās žāvē, skapis, kur uzglabā izejvielas, garšvielas un nūdeļu iepakojumus, ledusskapis un izlietnes. Aizdevumu telpas ierīkošanai neņēma, remontēja un iekārtoja paši. Savukārt, organizējot darbu un meklējot noietu gatavajai produkcijai, liepājniecei lieti noderēja augstskolā iegūtās zināšanas uzņēmējdarbībā.