Foto: MI Dalle

Kas motivē uzsākt kriminālvajāšanu? 248


Dažus gadījumus, kuros iesaistīti zinātnieki, var saistīt ar Putina runu 2018. gadā, kad viņš reklamēja Krievijas hiperskaņas ieroču programmu. Drošības dienesti, iespējams, cenšas parādīt Kremlim, ka Krievijas zinātnes sasniegumi ir tik nozīmīgi, ka ārvalstu lielvaras vēlas tos izpētīt, norāda advokāts Jevgeņijs Smirnovs.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
5 datumi, kuros dzimst vislielākie egoisti
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Krimināls
“Lizuma pagastā 19.septembra rīts iesākās traģiski…” Skolas direktore līdzjūtības runā piemin māsu un brāli, kuri gāja bojā traģiskajā autoavārijā 17
Lasīt citas ziņas

Ja drošības dienests vēlas atļaut noteiktas tēmas novērošanu vai sarunu noklausīšanos, ir daudz vieglāk iegūt varas iestāžu apstiprinājumu šādiem pasākumiem, ja tas attiecas uz valsts nodevības lietām, norādīja žurnālists un FSB eksperts Andrejs Soldatovs.

Smirnovs saka, ka apsūdzību pieaugums notika pēc tam, kad FSB 2022. gadā atļāva savām reģionālajām nodaļām ierosināt noteikta veida valsts nodevības lietas, un šo apgabalu amatpersonas centās panākt savu priekšnieku labvēlību, lai veicinātu viņu karjeru.

CITI ŠOBRĪD LASA

Soldatovs norādīja, ka galvenais ir FSB patiesā pārliecība par “režīma trauslumu” politisko satricinājumu laikā – vai nu masu protestu dēļ, kā tas bija 2011.-2012. gadā, vai arī tagad kara Ukrainā apstākļos.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.