Foto: MI Dalle

 Nodevības vai spiegošanas lietas, kurās iesaistīti rakstnieki, žurnālisti un citi 248

— Opozīcijas politiķis Vladimirs Kara-Murza tika apsūdzēts valsts nodevībā 2022. gadā pēc tam, kad viņš Rietumos teica runas, kas kritizēja Krieviju. Pārdzīvojis, viņaprāt, mēģinājumus viņu saindēt 2015. un 2017. gadā, Kara-Murza pagājušajā gadā tika notiesāts un viņam tika piespriests 25 gadu cietumsods.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nedēļas nogale četrām zodiaka zīmēm sola lielas problēmas. Kuras ir tās, kam jāuzmanās! 3
Pasaulei vajadzētu atgādināt par šīm briesmām: Krievijā rosina detonēt kodolbumbu, lai liktu “cilvēcei aizdomāties” 85
TESTS. Vai tu esi stulbs? Šis tests ātri tev palīdzēs to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

— 2023. gadā saistībā ar apsūdzībām spiegošanā tika arestēts “Wall Street Journal” žurnālists Evans Gerskovičs , kurš bija pirmais amerikāņu reportieris, kurš tik apsūdzēts kopš aukstā kara. Gerskovičs, kura prāva sākās jūnijā , apsūdzības noliedz, un ASV valdība ir pasludinājusi viņu par nepamatoti aizturētu.

— 33 gadus vecā Ksenija Havana februārī Jekaterinburgā tika arestēta saistībā ar apsūdzībām valsts nodevībā, apsūdzēta naudas iekasēšanā Ukrainas militārpersonām. Krievijas un ASV dubultpilsonis bija atgriezies no Losandželosas, lai apciemotu radiniekus, un tiek ziņots, ka apsūdzības izriet no 51 USD ziedojuma ASV labdarības organizācijai, kas palīdz Ukrainai.

CITI ŠOBRĪD LASA

— ASV korporatīvās drošības vadītājs Pols Velans, kurš devās uz Maskavu, lai piedalītos kāzās, 2018. gadā tika arestēts un divus gadus vēlāk notiesāts par spiegošanu. Viņš apsūdzības noliedz.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.