Foto: MI Dalle

Lietu un pārliecību vairošanās 248

Apsūdzības mērķi bija  arī žurnālisti, kas raksta par Krievijas militāro jomu, kā arī izcili zinātnieki jomās, kurām varētu būt pielietojums ieroču izstrādē. Profesionālās aprindas uzskata, ka zinātnieki tiek sodīti par rakstu publicēšanu žurnālos un piedalīšanos starptautiskos projektos, kas principā ir daļa no viņu ierastā darba.

Reklāma
Reklāma

Starp viņiem:

Kokteilis
Sapnī pēkšņi un strauji tu krīti bezdibenī.. Par ko brīdina šie sapņi? 18
Vērsis – “Lexus”, Lauva – “Lamborghini”: kurš auto ir piemērots jūsu Zodiaka zīmei 16
Kokteilis
4 zodiaka zīmes, kuras visbiežāk salauž partneru sirdis 4
Lasīt citas ziņas

— Kosmosa aģentūras “Roscosmos” padomnieks un bijušais militāro lietu žurnālists Ivans Safronovs 2022. gadā tika notiesāts par valsts nodevību, un viņam tika piespriests 22 gadu cietumsods. Viņš apsūdzības noraidīja, un viņa kriminālvajāšana tika plaši uzskatīta par atriebību par viņa ziņojumiem par militāro jomu.

— Fiziķis Dmitrijs Kolkers 2022. gadā Novosibirskā tika arestēts saistībā ar apsūdzībām valsts nodevībā, un FSB viņu no slimnīcas aizveda ar progresējošu aizkuņģa dziedzera vēzi. 54 gadus vecais Kolkers bija pētījis gaismas viļņus un lasījis vairākas apstiprinātas lekcijas Ķīnā. Viņš tur “nekādus noslēpumus neatklāja,” sacīja viņa dēls Maksims. Neilgi pēc tam, kad zinātnieks tika nogādāts Lefortovas cietumā, ģimenei tika paziņots, ka viņš miris slimnīcā.

CITI ŠOBRĪD LASA

— Valērijs Golubkins, fiziķis, kurš specializējas aerodinamikā un kuram tagad ir 71 gads, tika arestēts 2021. gadā un notiesāts par valsts nodevību 2023. gadā. Viņa valsts pārvaldītais pētniecības institūts strādāja pie starptautiska hiperskaņas civilās lidmašīnas projekta. Darba devējs viņam uzdeva palīdzēt ar atskaitēm par projektu. Viņa 12 gadu sods tika atstāts spēkā, neskatoties uz apelācijas sūdzībām, un viņa ģimene tagad var tikai cerēt uz viņa atbrīvošanu nosacīti.

— 77 gadus vecais fiziķis Anatolijs Maslovs, kurš strādāja pie hiperskaņas, maijā tika notiesāts par valsts nodevību un viņam tika piespriests 14 gadu cietumsods.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.