Foto – Shutterstock

Marmora pannas. Ar ko tās labākas par teflona izstrādājumiem? 0

Interesējos par pannām ar marmora rakstu. Ar ko tās atšķiras? MARINA PRIEKUĻU NOVADĀ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Marmora jeb akmens masas pannas ir izturīgākas nekā tradicionālās pretpiedeguma (tautā sauktās teflona) pannas, jo pārklājumā iestrādāti akmens masas gabaliņi. Abu veidu pannās var cept bez taukvielām vai ar minimālu eļļas daudzumu. Dažiem ražojumiem ļauts izmantot pat metāla priekšmetus – lāpstiņas, dakšiņas.

Marmora pannas atšķiras kvalitātes un līdz ar to kalpošanas ilguma ziņā. Tām jābūt biezām malām, apakšai veidotai tā, lai karstums vienmērīgi sadalītos pa visu virsmu. Paņemot rokās, jājūt trauka smagums un pamatīgums, nevis alumīnija vieglums un trauslums.

CITI ŠOBRĪD LASA

Panna 24–28 cm diametrā maksā 25–55 eiro. Akmens masas jeb marmora pannu var izmantot 1,5–2 gadus, taču, regulāri lietojot, arī tām pārklājums mēdz ieplaisāt (lētajām pannām vispār virsmas pārklājums sāk sadalīties jau pēc pusgada). Jāpiebilst, ka ekspluatējot svarīgi ievērot ražotāja norādījumus, piemēram, izvēlēties atbilstošu degli un liesmas stiprumu, nekarsēt bez eļļas, atdzesēt un tikai tad mazgāt ar siltu ūdeni.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.