
Receptes! 0
Siers ar gurķi, Ķīnas kāpostu un redīsiem
• 250 g marinēta Holandes siera (vai Krievijas, Bauskas, Spēkavīra)
• 3 nelieli gurķi
• 5–6 redīsi
• tomāts
• salātu lapas
• 100 g Ķīnas kāpostu
• pētersīļu, seleriju zaļumi
Mērcei:
• olīveļļa, etiķis, sāls, cukurs, malta paprika, malti pipari
Sieru sagriež kubiņos, nomazgātus gurķus plānās šķēlītēs, kāpostus un redīsus sasmalcina, sajauc ar pētersīļu un seleriju zaļumiem un mērci. Pieliek lapu salātus un tomātu šķēlītes.
Ar tomātiem, papriku un gurķiem
• 250 g marinēta Talsu Deviņkalnu vai Talsu siera
• 2 gurķi
• 2 tomāti
• 5 redīsi
• 1 sarkanā paprika
• 100 g loku
• pētersīļu zaļumi
• saišķītis diļļu
• 1 vārīta ola
Mērcei:
• olīveļļa, etiķis, sāls, cukurs, malta paprika, malti pipari
Sieru sagriež kubiņos, nomazgātus gurķus, papriku, tomātus, redīsus sagriež vienādās šķēlītēs, sajauc ar zaļumiem un mērci, pārkaisa ar sasmalcinātu olu, diļļu un pētersīļu zaļumiem.
Ar āboliem, gurķiem un kātu seleriju
• 250 g marinēta Baltā biezpiena siera
• 3 gurķi
• 2 āboli
• 2 tomāti
• 1 selerijas kāts
• 100 g salātu
• ¼ citrona sula
• 100 g skābā krējuma
• sāls, cukurs
Sieru un seleriju sagriež gabaliņos, gurķus, ābolus sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Salātus saplucina, pievieno ar citrona sulu, sāli un cukuru sajauktu krējumu. Samaisa, rotā ar salātu lapiņām un tomātu šķēlītēm.
Ar marinētām bietēm, kāpostiem un burkāniem
• 250 g marinēta Kazdangas siera
• 100 g marinētu biešu
• 1 burkāns
• 1 glāze sašķērētu svaigu kāpostu
• citrona sula
• sāls, cukurs
• augu eļļa
• sezama sēkliņas
Sieru sagriež kubiņos, burkānu sarīvē, kāpostus sastampā, līdz kļūst mīksti. Visus produktus sajauc un pārlej ar salātu mērci.
Ar seleriju, rozīnēm un riekstiem
• 250 g marinēta Kazdangas siera Mare
• 2–3 burkāni
• 1 neliela selerija
• 3 ēdamkarotes rozīņu
• 3 ēdamkarotes notīrītu riekstu
• bezpiedevu jogurts
• citrona sula
• nedaudz rīvētas citrona miziņas
• sāls, cukurs
Sieru sagriež kubiņos, seleriju sarīvē salmiņos un apslaka ar citrona sulu. Burkānus smalki sarīvē. Produktus sajauc, pēc vēlēšanās pievieno nomazgātas, uzbriedinātas rozīnes, saberztus riekstus, sarīvētu citrona miziņu, cukuru un sāli. Samaisa ar jogurtu.
Ar burkāniem, rupjmaizes grauzdiņiem un medu
• 250 g marinēta jāņu vai ķimeņu siera
• 200 g rupjmaizes grauzdiņu
• 2–3 burkāni
• 3–4 ēdamkarotes augu eļļas
• 10 žāvētas plūmes
• medus
Sieru sagriež kubiņos, burkānus sarīvē uz rupjas rīves, sajauc ar grauzdiņiem. Pievieno uzbriedinātas sasmalcinātas plūmes, medu, sieru. Pārlej ar salātu mērci.
Ar kūpinātu šķiņķi, puraviem un olām
• 250 g marinēta siera (Jaunpils Spēkavīrs vai Bauskas)
• 200 g kūpināta šķiņķa
• 2 āboli
• 1 puravs
• 2 olas
• 3 ēdamkarotes skābā krējuma
• sāls, cukurs
• malti melnie pipari
• zaļumi
Sieru un šķiņķi sagriež strēmelēs. Ābolus nomizo, sagriež kubiņos, samaisa ar skābā krējuma mērci un sīki sagrieztiem zaļumiem. Novārītas olas sagriež ripiņās, puravus gredzenos. Pārklāj salātus. Pārkaisa zaļumus.